Professionel alkoholbehandling – når du vil ud af den grimme vane

06 maj 2020 Astrid Pedersen
Professionel alkoholbehandling - når du vil ud af den grimme vane

Har du gennem længere tid drukket i hverdagen – og har dit forbrug af alkohol for længst overskredet sundheds myndighedernes anbefalinger? Føler du ikke, at du kan komme igennem dagen uden alkohol i blodet, og kan du ikke falde i søvn uden en sjus eller fem? Så er det på tide at gå i behandling for alkoholmisbrug.

Hvorfor skal jeg opsøge alkoholbehandling?

Måske tænker du, at det ikke er nødvendigt for dig at gå i alkoholbehandling. Dit forbrug af alkohol udgør jo ingen fare eller gene for nogen, heller ikke dig selv. Et vist forbrug af alkohol er bare en måde at styrke dig på så du kan klare hverdagens strabadser, vågne om morgenen og falde i søvn om aftenen. Og hvis det bliver for meget, kan du stoppe når som helst.

Dette er desværre bare meget sjældent i overensstemmelse med virkeligheden. Er man først kommet derud, hvor det er nødvendigt med større mængder alkohol i kroppen for overhovedet at kunne opretholde et almindeligt funktions niveau, er kroppen allerede så afhængig af stoffet, at der er behov for professionel hjælp til afvænning.

Det kan faktisk være direkte farligt og sundheds skadeligt at selv forsøge sig med at lægge flasken på hylden. Du vil med overvejende sandsynlighed se dig nødsaget til at opgive projektet efter få dage med alkohol abstinenser. Og så er du tilbage ved udgangspunktet.

I stedet bør du opsøge et misbrugscenter med speciale i alkohol afvænning. Her vil du kunne få tilbudt et forløb, som indledes med overvåget afrusning. På den måde vil du være sikker på, at du ikke falder i igen – og at dygtige sundheds personaler står klar til at hjælpe, når abstinenserne bliver for slemme.

Hos Behandlingscenter Stien kan du komme hurtigt i effektiv alkoholbehandling med indlogering. Du kan læse mere om afvænning hos Behandlingscenter Stien på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder