Lyskasse til farvesammenligning mm.

06 februar 2020 Marie Pedersen
Lyskasse til farvesammenligning mm.

Lyskasser anvendes ofte i tekstilindustrien. De bruges bl.a. til at se og undersøge materialer, så man kan vurdere hvordan stoffet ser ud under forskelligt lys.

Farver skifter nuance afhængigt af hvor stærkt, varmt eller koldt lyset er. Dette er et fænomen kendt som metamerisme. Det kan blive et problem når en kunde køber et stykke tøj, der i butikken har én bestemt nuance, men en helt anden, når kunden kommer hjem. En lyskasse anvendes derfor hos virksomheder som et værktøj til at standardisere produkter.

En lyskasse bruges ikke kun i tekstilindustrien, men også til inspektion, æstetisk vurdering og visuelt udtryk i f.eks. designvirksomheder. Den kan være en hjælp til at se produkter som en helhed, og kan også bruges i forbindelse med produktfotografi. En lyskasse er ideel til inspektion af f.eks. træ, kosmetik, papir mm.

Et andet område, hvor farvesammenligning er vigtigt, er i møbelindustrien. Har en kunde f.eks. købt en sofa, der viser sig at have en helt anden farvenuance hjemme i stuen, kan det blive både dyrt og besværligt at skifte den nyindkøbte sofa ud. Et andet eksempel hvor metamerisme er en udfodring er i bilbranchen. Der findes dog retningslinjer og skemaer som er udviklet for netop at guide producenter når det gælder farver.

Kom selv helt tæt på dine egne produkter, f.eks. med lyskassen GTI MiniMatcher, der med sin praktiske størrelse og 3 forskellige lysindstillinger egner sig godt til inspektion af forskellige produkter. De 3 indstillinger er kunstigt dagslys, butikslys og hjemmelys. Lyskassen leveres desuden med et certifikat for produktoverensstemmelse.

Læs mere om lyskasser og GTI MiniMatcher på https://skovtex.dk/lyskasse/. Skovtex er totalleverandør inden for broderi og forhandler sy- og specialmaskiner, bl.a. transferpresser og skæremaskiner. Virksomheden har stor erfaring inden for brug og salg af højteknologiske maskiner til tekstilindustrien, og tilbyder desuden hjælp og vejledning inden for maskiner og tilbehør. 

Flere Nyheder