Jeg arbejder i en bedemandsforretning

By:

Den respekterede bedemand i Slagelse havde ejet en bedemandsforretning i rigtig mange år. Han valgte allerede som ung, at bedemanden skulle blive bedemand i Slagelse. Hele hans store familie havde haft den samme stilling og bedemandsforretningen havde været gået i arv i en hel del generationer. Den vellidte bedemand i Slagelse fejrer nu 20 års arbejdsjubilæum i år, jeg tog ned og talte med ham omkring tilværelsen som en bedemand i Slagelse, og hvad andre kunne gøre hvis man ønsker at åbne en bedemandsforretning. Det er en meget rar herre, som møder mig lige ved forretningen, han smiler meget bredt hvorefter han byder mig velkommen til forretningen. Hans udseende er ikke det samme , som jeg forbinder med en bedemand i Slagelse, han er høj, har meget klare blå øjne og ser faktisk sund og frisk ud. Jeg havde faktisk regnet lidt med, at det ville være sådan at vi skulle møde en meget lav herre, med krum ryg og runde brille da vi trådte ind i bedemandsforretningen, men jeg tog fejl.

På det tidspunkt da jeg går helt ind i den lyse bedemandsforretning blev jeg endnu engang overrasket. Der var en let atmosfære, her var næsten behageligt at være. Måske er jeg meget fordomsfuld fordi jeg ikke havde opholdt mig inde i en bedemandsforretning før i mit liv, jeg anede faktisk ikke hvad jeg skulle forvente. Jeg har alligevel en lille forestilling omkring, at en bedemand i Slagelse var en meget gammel og meget tør herre, og bedemandsforretningen forestillede jeg mig, havde en meget dunkel atmosfære og kister alle steder, lykkeligvis tog jeg fejl. Den rare bedemand fra Slagelse spurgte mig om jeg ville sidde ned i sofaen, jeg lod mig flyde ned i den meget enorme lyse sofa. Denne herres bedemandsforretning var sådan et specielt sted hvor man følger sig godt tilmode med det samme, det er vigtigt fordi man ofte er i meget dyb sorg når man kommer til den venlige bedemand i Slagelse.

Jeg får en lækker varm kop kakao og læner mig stille tilbage i sofaen. Jeg kan let se på ham, at han var stolt af hele hans egen bedemandsforretning. Den rare bedemand fra Slagelse, ville vise  mig samtlige af hans anbefalinger. Flere magasiner har skrevet artikler omkring ham, magasinerne skrev at bedemanden var et meget sympatisk menneske, at det altid var en fornøjelse at kunne snakke sammen med ham og at bedemanden forstår at kunne tage sig venligt af alle hans søde kunder. Den respekterede bedemand i Slagelse har været til hjælp for  rigtig mange gennem deres sorg, man var altid meget velkommen til at kigge forbi den venlige mands bedemandsforretning hvis man havde brug for at snakke, bedemanden havde aldrig alt for travlt til at kunne tale med hans søde kunder.

Den respekterede bedemand fra Slagelse fortæller, at han altid havde vidst at han skulle blive en bedemand. ”Jeg husker den glæde min far modtog ved at kunne hjælpe andre mennesker gennem deres store sorg. Jeg tænkte siden da, at jeg også ville benytte mit eget liv til altid at prøve på at kunne hjælpe andre, det er sådan en enormt dejlig følelse.” fortæller bedemanden hvorefter han fortsætter “Rigtig mange mener at det er trist at skulle være bedemand i Slagelse, men det er det slet ikke. Jeg nyder det, inde i min bedemandsforretning sørger jeg altid for, at der er sådan en rigtig rar atmosfære. Der bør naturligvis ikke befinde sig festlig stemning eller balloner, men det hele handler om at ære den afdøde, at sige farvel på sådan en rigtig smuk måde. Det er vigtigt at man som bedemand i Slagelse forstår at skulle vise respekt og forståelse for den der har mistet en og den afdøde afslutter bedemanden.

Posted in: Kategori