Få hjælp til at leve med angst i hverdagen

10 juni 2019 Astrid Pedersen
Få hjælp til at leve med angst i hverdagen

Angst er andet og mere end at være bange for – eller skræmt over – noget i den ydre verden. Har man ikke prøvet at lide af angst, kan det være meget svært at forestille sig, hvor forfærdeligt det er at leve med denne invaliderende lidelse.

Selv om angst kommer i mange forskellige sværhedsgrader, kan selv den ”milde” form for angst – som er karakteriseret ved konstant bekymring, uro og rastløshed – være særdeles belastende og opslidende. Og en person, som er ramt af en af de sværere angstlidelser, kan have svært ved at opretholde en normal tilværelse og udføre selv de mest grundlæggende daglig dags gøremål.

Hvad er angst, og hvordan opstår det?

Angst er i bund og grund en naturlig overlevelsesmekanisme. Fysiologisk set opstår angst i det øjeblik, vi som mennesker føler os truet på vores liv. Kroppen vil som forsvars reaktion udskille nogle stoffer, som sætter vores selvbestemmelse ud af spil. Et alarmberedskab, styret af det autonome nervesystem, vil sætte os i stand til at flygte eller kæmpe.

Ved et angst anfald vil man således opleve et rush af stress relaterede hormoner, som afstedkommer en vild trang til at løbe meget hurtigt væk. Problemet med denne reaktion opstår i det øjeblik man ikke har nogen mulighed for at gøre netop dette – og at der samtidig ikke er noget at løbe væk fra. Alle, som har prøvet at få et angst anfald i for eksempel toget eller i bussen, eller under en eksamens situation eller midt på arbejdspladsen, kan skrive under på hvor forfærdeligt det er.

Få styr på din angst – lad ikke angsten styre dig

Lever du med angst eller af en angst relateret lidelse, er det vigtigt, at du har de rette redskaber til at håndtere angsten, så den ikke ødelægger dit liv. Hos angstekspert.dk kan du få den nødvendige hjælp til at overkomme din angst. Læs mere om angst behandling på angstekspert.dk

Flere Nyheder