Få en bedre idé om København med plakater

11 april 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Der findes mange forskellige slags København plakater, og de kan alle være med til at give dig et andet syn på den danske hovedstad.

Du kan have dem, der næsten ligner en gengivelse af et foto ovenfra – hvis de ikke ligefrem også er det – men de er så også et øjebliksbillede af, hvordan byen så ud, da man tog det billede.

Og hvor meget skal man tage med af København? Og hvor meget skal man undlade?

De fleste er nok enige i, at man skal have København K med, men de mange forstæder er efterhånden smeltet sammen med den indre by bag voldene, så man kan diskutere, hvad der egentlig omkranser og inddæmmer København.

Så har man også topografiske kort og almindelige kort over København, og specielt de gamle af den slags kan man få lavet eller bruge direkte som plakater, da de kan være morsomme at tale om og se på og fuldende en indretning.

København plakater

Der er endnu flere plakater over København

Så kan man også have historiske billeder eller tegninger af hovedstaden, som måske ikke er helt videnskabelige korrekte.

Apropos tegninger og malerier af København så er det netop også noget, som der findes derude, hvor man kan have kunstnere, der kan fortolke byen eller fremstille den på finurlige måder.

Det kan give beskueren en ny måde at se vores hovedstad på.

Derfor er der mange former for plakater med et motiv af København, som man kan bruge derhjemme eller på ens kontor, hvor man måske er mere til en bestemt stil eller kunstner, som man gerne vil have hængende.

Sådan en plakat kan også blive et godt samlingspunkt, hvor man kan udpege steder i byen, man vil hen eller har været, hvis plakaten gengiver København mere eller mindre korrekt.

Og københavnerplakater kan skam hænge mange andre steder end i hovedstaden.

Flere Nyheder