En personlighedstest er ikke lavet til dig, men…

05 april 2020 Anders Lundtang Hansen
En personlighedstest er ikke lavet til dig, men...

… du vil alligevel kunne få meget erfaring og viden ud af at prøve sådan en personlighedstest.

Men du skal vælge dem med omhu, for der findes efterhånden så mange af den slags, specielt dem på nettet, som lover dig, at du vil blive klogere på dig selv – men så er det i virkeligheden et salgstrick for at få dig til at vælge et bestemt produkt på baggrund af deres test.

Og den falder altid mere eller mindre ud til, at deres produkt er løsningen til det.

Det er fordi, vi lever i en tidsalder, hvor der findes så mange valg, og man kan hele tiden forme sig selv til, tilpasse sig, være hersker over sig selv og vælge til eller fra.

Og selvom det måske lyder som et luksusproblem, så ender det ofte med, at man ikke kan identificere sig selv i alt det virvar, så man føler sig ensom og forladt.

Så når nogle andre siger, at man kan hjælpe en med at komme til bunds i at finde sig selv via en personlighedstest, så griber man ofte til den for at finde ro og lykke.

Men som sagt skal det være en uafhængig en af slagsen, der ikke er bygget op på noget med en jobsamtale, en religiøs bevægelse eller for at sælge dig noget.

Og den skal stadig være udfærdiget af professionelle mennesker, der ved, hvordan man skal udfærdige sådan en personlighedstest, om den beror på spørgsmål, formler, sprogtest eller logisk tækning samt matematik.

Det er jo ofte godt, at man får et besyv på en selv udefra, da man nogle gange kan blive tabt i sig selv, men andre mennesker har jo også en mening om en, selvom det er første gang, de ser en, så en personlighedstest kan være den uafhængige kilde uden fordomme, der kan være med til at afhjælpe dig med at finde frem til, hvem du er, og hvad du gerne vil med livet.

Flere Nyheder